La Terrassa del Vi

[ VISITA A COULÉE DE SERRANT EN LA VALL DE LOIRA ]

La vall del Loira és la major regió vinícola de França, situada en aquesta zona més coneguda pels seus castells que pels seus cellers, els quals no s'haurien de passar per alt al visitar la zona ja que podem trobar grans vins i un dels millors blancs de França. Un dels cellers que vam visitar va ser el Clos de la Coulée de Serrant on Nicolas Joly, un dels genis de la viticultura biodinámica, ens va delectar amb els seus vins i filosofia de respecte al terrer.

Un vi abans de ser bo ha de ser autèntic, reflectir el seu terrer.

La biodinámica permet retornar al vi la personalitat del seu terrer i a la Denominació d'Origen la seva raó de ser.

Les set hectàrees de la Coulée de Serrant van ser plantades en 1130 pels monjos cistercencs, en el vinyer de Savennniéres. Des de 1980 Nicolás Joly practica la viticultura biodinámica i en 1984 la totalitat del vinyer era biodinàmic. De sòl pissarrós, amb un excel·lent raïm Chenin, ens va meravellar amb els seus genials vins.

Els vins catats van ser els següents:
- Els Vieux clos 2007
- Clos de la Bergerie 2007
- Coulée de Serrant 2007.

Els vins es van mostrar profunds, complexos, amb ànima, personalitat i tipicitat.

El valle del Loira es la mayor región vinícola de Francia , situada en esta zona más conocida por sus castillos que por sus bodegas, las cuales no se deberían pasar por alto al visitar la zona ya que podemos encontrar grandes vinos y uno de los mejores blancos de Francia. Una de las bodegas que visitamos fue el Clos de la Coulée de Serrant donde Nicolas Joly, uno de los genios de la viticultura biodinámica, nos deleitó con sus vinos y filosofía de respeto al terruño.

Un vino antes de ser bueno debe ser auténtico, reflejar su terruño.

La biodinámica permite devolver al vino la personalidad de su terruño y a la Denominación de Origen su razón de ser.

Las siete hectáreas de la Coulée de Serrant fueron plantadas en 1130 por los monjes cistercienses, en el viñedo de Savennniéres. Desde 1980 Nicolás Joly practica la viticultura biodinámica y en 1984 la totalidad del viñedo era biodinámico. De suelo pizarroso, con una excelente uva Chenin, nos maravilló con sus geniales vinos.

Los vinos catados fueron los siguientes:
- Les Vieux clos 2007
- Clos de la Bergerie 2007
- Coulée de Serrant 2007

Los vinos se mostraron profundos, complejos, con alma, personalidad y tipicidad.
Links de interés:La Terrassa del Vi, va néixer com un grup de persones que compartien un interès comú: el vi. Com a grup ens vam començar a reunir periòdicament un cop al mes per realitzar cates cegues de vi i anar aprenent cada dia una mica més. L’ambient era molt agradable i tots els membres del grup de cates ens vam mostrar interessats a formalitzar el grup de forma definitiva i mantenir-lo. Així doncs, va sorgir el projecte de constituir-nos com a entitat sense ànim de lucre.

Actualment, ja hem presentat la sol·licitud de constitució amb els corresponents estatuts. La nostra seu es troba situada a la Rambla d’Egara, 270 de Terrassa.
La Terrassa del Vi, nació como un grupo de personas que comparten un interés común: el vino. Como grupo nos comenzamos a reunir periódicamente una vez al mes para realizar catas ciegas de vino y ir aprendiendo cada día un poco más. El ambiente era muy agradable y todos los miembros del grupo de catas nos mostramos interesados en formalizar el grupo de forma definitiva y mantenerlo. Así, surgió el projecto de constituirnos como entidad sin ánimo de lucro.

Actualmente, ya hemos presentado la solicitud de constitución con los correspondientes estatutos. Nuestra sede está situada en la Rambla d’Egara, 270 de Terrassa.
Laterrassadelvi, creado por:

Este sitio web usa cookies para analizar la navegación del usuario. Política de cookies.
Cerrar