Experiencia Verema Valencia

27 respuestas
    #18
    Juansanroman
    en respuesta a Miryam777

    Re: Experiencia Verema Valencia

    Ver mensaje de Miryam777

    La verdad es que hubiese estado chulo que estuvieses allí presidiendo la entrega de los premios a tus dos chicos! 

    Pero aún mejor será que recojas el tuyo el año que viene y estemos tus pupilos allá ovacionándote! ;)

    #19
    Jesus Cobos
    en respuesta a Josep_Gallego

    Re: Experiencia Verema Valencia

    Ver mensaje de Josep_Gallego

    Hola a todos ! Yo estuve con mi puesto. Pertenezco a la bodega LADRÓN DE LUNAS. Fue mi primer verema y la organización y el lugar fue fantástico ! Un lugar hermoso frente al mar. Todas las bodegas que asistieron fueron súper simpáticas. Los chicos y chicas del staff fueron brillantes. Y el público aprendió mucho y se lo pasó súper bien ! Además de esa parte comercial que nos ayuda a exponer nuestra marca y darla a conocer! Repito ! Muchas gracias a Verema por este tipo de espacios ! Un gran abrazo

    Jesús cobos

    LADRÓN DE LUNAS BODEGAS Y VIÑEDOS

    #21
    Arrutzi_Najera

    Re: Experiencia Verema Valencia

    Hecho de haber sentido, conocido o presenciado alguien algo. Experiencia.

    Es todo un acontecimiento, para mi se para el tiempo y comienza otro estado de la vida.

    Las catas han sido soberbias, no quiero destacar una sobre otra, pues cada una en su estilo han sido muy satisfactorias.

    Iré poco a poco subiendo mis notas de cata, un abrazo.

    Si os apetece leer más os dejo mis aventuras en www.grupdetast.com

    #22
    Vicent Torres

    La meua "Experiència Verema València 2024"

    Ja ha passat l’Experiència Verema València 2024, com sempre amb molt que mostrar. Molt amb que sorprendre! Enguany estiguérem en un parell de tasts dels que podríem anomenar classicisme modern, fora de les rareses i divertiments pels que solem optar, i no va estar mal! Gens mal... De fet, hem decidit ressenyar ambdós, tot i arriscar-nos a fer un text masa llarg:

    "Los Nuevos Proyectos de la Ribera del Duero del siglo XXI". Per Alberto Tobes, responsable de Viticutura i Enología del Consejo Regulador de la D.O. Ribera del Duero.

    Amb sols 42 anys d’existència -les primeres DOP ja li duien més de mig segle d’avantatge- la Ribera del Duero ha sabut posicionar-se com una zona d’un prestigi i amb gran potencial de producció, on s’elaboren bona part dels vins més reconeguts de l’Estat. Avui compten amb 325 cellers  elaboradors (dels 347 inscrits) i amb 7.400 viticultors que conreen 27.549 Ha d’una altitud mitjana de 800 msnm, on el Tempranillo (Tinta del País, o Tinto Fino) és hegemònica, ocupant un 96% del total de producció.

    Per tractar de resumir l’esperit del tast que ens va presentar Alberto: una sessió, que es va notar ben treballada, on l’objectiu era mostrar-nos la cara més desconeguda del que està fent-se a la DOP. Productes minoritaris de projectes incipients, o no tant; noves línies de treball;... però tots relativament actuals, amb origen en el segle del que ja en duem quasi un quart. I així, començàvem amb els vins blancs. Què sí, també en fan! Però sols des de 2019, amb l’Albillo Mayor com a varietat principal autoritzada. Cal dir que aquest cep blanc ocupava 1/3 de tota la vinya, i es va arrancar massivament a partir de 1982, amb l’obtenció de la DOP, per substituir-la per Ull de Llebre (Tempranillo).

    • Ferratus 2022. Blanc de Bodegas Cuevas Jiménez. Aromàtic, tremendament floral, amb bon pes de fruita blanca i de pinyol. D’acidesa marcada. Bon treball sobre mares, i pas just per fusta.
    • Albor de Resalte 2022. Blanc de Bodegas Resalte. Predomini d’aromes de criança, amb fusta present, però també florals i fruitosos. Entrada potent en boca. Acidesa amb potencial de guarda.
    • Nabal Rosé 2023. Rosat de Bodegas Navarro Balbás. Rosat clar molt pàl·lid (provençal). Aromes de maduixa, en una explosió varietal que ens transporta a una botiga de llepolies. Amable en boca.
    • El Gallinero Rosée 22. “ El rosado de Valdemonjas”. Color rosat, però més intens. Com també ho és en nas, on torna la maduixa, però ja més madura. Més seriós, però saborós i gastronòmic. 
    • Carmen by Comenge 2022. Rosat de Comenge Bodegas y Viñedos. Un vi parcel·lari, però més claret que rosat, tant pel color com per la seua composició, barreja de varietals blanques i negres.
    • Noroeste 2022. Tinto de Bodega Buen Camino (Pagos de Vallejo). Aromàtic, dominant la fruita negra, sobre un fons de regalèssia i matolls. Tanicitat encara agressiva, però que apunta maneres.
    • Entre Palabras 2021. Vi negre de Valdemonjas. De color intens, encara viu i blavós. Aromes de fruita negra (mores). Càrnic i complex, amb molts detalls interessants. Dens i astringent en boca.
    • Dominio de Calogía by José Manuel Pérez Ovejas 2021. Vi negre d’autor. Sense paraules! Una autèntica bogeria, on hi havia de tot, ben complementat i amb justa mesura: Aromes cremoses i llamineres, notes minerals, fruita negra ben present, fusta ben integrada, matolls,... amb balsàmics més presents en evolució. Elegant i molt rodó. Dens en boca, amb un taní masticable.
    • Las Matillas 2020. Vi negre de Dominio de Cair. Parcel·lari d’incorporació recent. Aromes de fruita en licor. Intens, amb presència de terciaris. Balsàmic i saborós. Explosió de sabors en boca.
    • Dominio Lubiano Edición Limitada 2020. Vi negre del celler homònim (Velvety Wines), en primicia. Aromes complexes i integrades. Madur i especiat. Amb tanicitat ampla i dens en boca.
    • Familia Comenge 2019. Vi negre (reserva) de Comenge Bodegas y Viñedos. Aromàtic, amb balsàmics i fusta present. Concentrat, sedós i complementari, però encara fresc, mostrant bon recorregut a l’alça. Un bon referent del classicisme i elegància de la Ribera. Molt recomanable!
    • Valdrinal SQR 2018. Vi negre d’autor (David Cuéllar) del celler homònim. De color intens. Aromàtic, especiat i balsàmic. Ample en boca, amb bona potència alcohòlica, però ben integrada.

    Un tast ben interessant, sens dubte algun! Amb la capacitat de sorpresa de La Ribera...

    I així, amb el bon sabor de boca encara present; cap a l’altre, igual o més il·lusionant encara:

    “Ribera y Rioja, los dos grandes paisajes del Tempranillo”. Per Agustín Santolaya, director general de Bodegas Roda.

    Compartia mesa amb el ponent, Juan Such, president de Verema, qui en la presentació de qui conduiria la sessió ja lloà les seues capacitats comunicatives. I així es demostrà tot seguit, mentre s’anaven servint els 6 vins negres i la sala impregnant-se d’un encisador aroma, Agustín abordà la dissertació que ens ocupava amb la tranquil·litat i mestressa dels qui es saben tota la lliçó, deixant la sala en un admirador silenci expectant.

    En quan a les virtuts del Tempranillo, a nivell general, ens parlà de la seua versatilitat per oferir bons vins per a consum immediat, però també altres amb excel·lent recorregut temporal. I així, com es capaç de presentar-se elegant a La Rioja, poderós a Toro i equilibrat a La Ribera. De com aquesta varietat va ser verduc i víctima de la reconversió agrícola d’aquest últim territori, liquidant quasi tot l’Albillo Mayor (o Torrontés), i també bona part de la diversitat clonal del propi Tempranillo. En aquest sentit, ens comentà també la tasca d’investigació que duen a terme a l’empresa representada, cercant una millora constant de morfo tipus, entre els 550 detectats.

    En quan a la implantació del grup empresarial a la Ribera del Duero, ara fa 15 anys, ens comentà que el motiu fou la recerca d’oferir altres alternatives de qualitat, una vegada ben assolit el projecte d’Haro. Amb menys de 2 hores de cotxe, canvia el clima, que perd la mediterraneïtat i es torna més continental, i l’altitud passa dels 450 als 800 msnm, tot amb un excel·lent gradient tèrmic, especialment a l’època de maduració. I així, es busca un perfil fresc, fugint de sobre maduracions i maceracions llargues. Per altra banda, el 20% de roure francès que fan servir a Bodegas Roda, a la Horra és del 100%. Tot seguit, començaren a desfilar, una rere altra i en vertical, els vins estel·lars d’ambdós cellers; Primer les de Ribera i després les de Rioja. Òbviament no anem a reproduir el tast que ens donaren escrit -però està a l’abast de qui ens el demane-, i sols esmentarem una breu impressió pròpia, que considerem prou il·lustrativa: 

    • Corimbo I 2015. Potència i frescor. Ample i dens.
    • Corimbo I 2016. Més amabilitat, menys concentració.
    • Corimbo I 2017. Menys expressiu, però més complex i concentrat.
    • Cirsion 2018. Elegància eterna i exotisme captivador.
    • Cirsion 2019. Plenitud i llarga vida. Interessant esperar.
    • Cirsion 2020. Subtilesa i volum. Tranquil i seriós.
    • Roda I 2021 Blanco. L’ocasió ho mereixia, i aprofitaren per presentar-nos el seu primer blanc, del celler de la Rioja, encara pendent de sortir al mercat, també com el vi just anterior. Codonys, préssecs,... Amb volum. Bona estructura y una salinitat final molt interessant.

    I ací hauríem acabat! Però, rematant una feina ben feta, Agustín ens va voler fer recordar l’origen del grup empresarial: Aubocassa, el primer oli mallorquí en guanyar notorietat. En tastàrem una copa, i és delicadament fi...

    El mateix text, però amb més fotos a:  https://tastatasta.blogspot.com/2024/03/la-meua-experiencia-verema-valencia-2024.html

    #24
    Eterio
    en respuesta a Vicent Torres

    Re: La meua "Experiència Verema València 2024"

    Ver mensaje de Vicent Torres

    Me parece una falta de respeto escribir en catalán/valenciano, como le queráis llamar, en un foro de mayoría castellano hablantes. No así, un francés, un inglés u otra nacionalidad que escriba en su idioma materno y desconozca el español. Seguid ganando puntos. 

    #25
    Josep_Gallego
    en respuesta a Eterio

    Re: La meua "Experiència Verema València 2024"

    Ver mensaje de Eterio

    Afortunadamente en este país tenemos varias lenguas oficiales y también medios para traducirlas, hay que entender, igual no resulta fácil, que muchas personas se expresan mejor en su lengua materna, en este caso tan oficial como cualquier otra y nunca hemos tenido en este foro problemas por ello. Gracias!

Cookies en verema.com

Utilizamos cookies propias y de terceros con finalidades analíticas y para mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias a partir de tus hábitos de navegación y tu perfil. Puedes configurar o rechazar las cookies haciendo click en “Configuración de cookies”. También puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón “Aceptar”. Para más información puedes visitar nuestra Ver política de cookies.

Aceptar