Tast a La Rambla de Barcelona 2022
Enguany ha tornat a celebrar-se a la data habitual i sort que vam anar el divendres al migdia. Fórem afortunats de trobar una taula a l'ombra i vam poder dinar prou còmodament :-)
Vam començar amb el pinxo de truita trufada del Bar Alegria, sucosa i deliciosa.
Continuàrem amb la coca de tomàquet, sardina fumada i cansalada amb allioli i "piparra" de Teòric Taverna Gastronòmica. Em recordà a la coca de recapte dels esmorzars del dia de la calçotada. Estupenda.
A continuació, la bomba de melós de vedella amb el suc del rostit de la Bodega Amposta. Potent i suculenta. El suc, de luxe.
Passàrem al brioix de mantega torrat, melós de galta confitada amb prunes i espècies marroquines, maionesa de sriracha a la menta i ametlles fregides del Telefèric. Molt gustós i menys feixuc del que ens imaginàvem.
Dels dos platillos que trià la meva filla no vam recordar-nos de fer foto:
- Ravioli d'ànec i ceps amb salsa de foie de Can Culleres. Massa suau per al meu gust, l'esperava més potent de sabor.
- Arròs cremós "Illa de Riu" amb cua de bou a la tòfona del Restaurant Amaya. Molt gustós. Fou un detall que ratllessin la tòfona (tuber aestivum) al moment.
Per acabar, dues postres de xocolata:
- Cremós de xocolata amb esponjós de llimona dolça d' Oriol Balaguer. Què puc dir del meu xocolater preferit? Doncs que de poc no queda prou per fer la foto :-D
- Xocolata i passió de Mervier Canal. Equilibrat, excel·lent fi per a l'àpat, me n'hauria menjat una pila. Per posar una pega, la galeta costà trencar-la amb el cobert de plàstic ;-P
Com que els vins del "Celler del tast" els vaig trobar caríssims (4 € per una copa de vi amb un preu de menys de 6 € l'ampolla, per posar un exemple) i no gens del meu gust, vaig anar cap als vins de Lanzarote de Bodegas El Grifo: una copa de Malvasía seco colección 2021 i una altra de Malvasía Afrutado 2021, cadascuna a 4€.
Sembla que tornem a la "vella" normalitat :-)
Menjar per pensar, pensar per menjar.