Vin Jaune (Voiteur) 1989

Vino Vin Jaune (Voiteur) 1989

Puntuación del vino
Puntuación sobre 100:
85
Puntuación Media:
7,0
Calidad-precio:
5,0

Bodega: Fruitière Vinicole de Voiteur
D.O./Zona: Côtes du Jura AOC
País: Francia
Tipo de vino: Blanco
Graduación (vol): 14,00%
Varietales: Savagnin 100%
Precio aproximado: Desconocido
Descripción

Elaboración: Crianza en velo de seis años

Varietales: Savagnin 100%

2 Opiniones de Vin Jaune (Voiteur)

Cela s'appelle un secret de polichinelle : on élabore des vins de voile en Andalousie comme dans le Jura depuis des siècles et ce type d'oxydation ménagée leur donne un petit air de famille. Le vin jaune n'est pas muté à l'alcool vinique comme le Xérès et il est millésimé, alors que le vin andalou est produit par un système de solera.
On trouve assez souvent des clavelins de la modeste Fruitière Vinicole de Voiteur dans les grandes surfaces à moins de 20 € pièce : avec son odeur et son goût de noix agrémenté de légères notes minérales, ce vin trop acide, déjà usé et sans nuance, est une espèce de Tío Pepe du Jura.

El meu germà m'ha passat aquest vi que li van regalar a França. Tastant-lo primer a cegues, el vaig ubicar a Jerez, d'on em semblava una manzanilla o fino clarament en nas, però en boca tenia un no-sé-què que no em sonava. En veure que era un vin Jaune, que només havia tastat un cop al Celler de Can Roca fa uns 3 anys, em vaig informar de l'elaboració i en veure que es cria sota "velo en flor" com els vins de Jerez, ho vaig entendre tot.
El vi, com he dit recorda molt els de Jerez, amb un color d'or vell amb un toc ambarí, un nas amb certs tocs salins, fruits secs i força records especiats. Interessant.
El pas per boca està en algun punt intermig entre una manzanilla i el Navazos-Niepoort. Intens i profund, amb una molt bona acidesa que el fa molt fresc i de pas fàcil. Salinitat, acidesa, un cert toc de cítric molt madur i un punt untuós molt agradable. Molta personalitat i gran persistència. Amb 21 anys i sembla un jovenet. Molta vida per davant.
No arriba al nivell dels grans de Jerez, però val molt la pena tastar-lo. Curiositat enològica.

Este sitio web usa cookies para analizar la navegación del usuario. Política de cookies.
Cerrar